Categorie: Algemeen

Vordering tot verwijdering hinderlijke boom buren verjaard?

Door in Algemeen op 9 december 2015

Het meest klassieke geschil tussen buren is wel de hinderlijke aanwezigheid van een boom . Of de boom neemt teveel licht weg bij de buren, dan is er sprake van overhangende takken. Kortom, een vordering totLees verder over: Vordering tot verwijdering hinderlijke boom buren verjaard?

Werkzaamheden op basis van arbeidscontract of opdracht? AMS legt uit!

Door in Algemeen op 2 december 2015

Liegen over uitstel operatie verwijtbaar handelen werknemer?

Voor de aanwezigheid van een arbeidsrelatie is een expliciet arbeidscontract niet altijd vereist. Soms kan de rechter oordelen dat bij een overeenkomst van opdracht feitelijk sprake is van een dienstverband. In dat geval maakt de opdrachtnemer toch aanspraak op de wettelijke werknemersbescherming. Over dit soms schemerige onderscheid deed de Kantonrechter onlangs een mooie uitspraak waarin hij de criteria nog eens helder op een rijtje zet. Advocaat arbeidsrecht Sander Schouten licht de zaak toe.Lees verder over: Werkzaamheden op basis van arbeidscontract of opdracht? AMS legt uit!

Vergoeden positief contractsbelang na ontbinding overeenkomst: AMS legt uit!

Door in Algemeen op 29 oktober 2015

advocaat ontbinding vaststellingsovereenkomst

Bij wanprestatie van een schuldenaar kan een schuldeiser in beginsel overgaan tot ontbinding van de overeenkomst Een meerzijdige rechtshandeling, waarbij een of meer partijen jegens een of meer andere partijen een verbintenis aangaan. » Meer overLees verder over: Vergoeden positief contractsbelang na ontbinding overeenkomst: AMS legt uit!

Doorstarten vóór faillissement. Mag dat?

Door in Algemeen op 5 augustus 2015

Dutch insolvency lawyer based in Amsterdam

Faillissementen waren in de afgelopen periode schering en inslag. Veel bedrijven konden in verband met de economische crisis niet meer aan hun verplichtingen voldoen, en gingen failliet. In sommige gevallen werd vóór faillissement al een doorstart bewerkstelligd. Dat zorgt voor veel onvrede bij crediteuren. Advocaat insolventierecht en curator Hein Hoogendoorn ligt een uitspraak toe.Lees verder over: Doorstarten vóór faillissement. Mag dat?

Deskundigheid partijen van belang bij uitleg overeenkomst

Door in Algemeen op 1 december 2014

Er komen op dit blog regelmatig artikelen voorbij over een geschil tussen twee partijen over de uitleg van een contract. Volgens het Haviltex-criterium moet de rechter niet alleen naar de letterlijke tekst kijken. Ook de bedoeling van partijen is en de verwachtingen van hen over en weer relevant bij de uitleg. Maar soms is de letterlijke uitleg simpelweg de juiste. Dat was ook de uitspraak van het Hof in een recente zaak tussen een koper en verkoper. Advocaat contractenrecht Hidde Reitsma licht toe.Lees verder over: Deskundigheid partijen van belang bij uitleg overeenkomst

Directrice ziekenhuis sloot onbevoegd miljoenendeal

Door in Algemeen op 18 november 2014

Ontslag bij disfunctioneren werknemer? Zo zit het!

Een bestuurder van een ziekenhuis die zonder daartoe bevoegd te zijn een overeenkomst aanging met een waarde van meer dan een miljoen euro werd door de rechtbank op de vingers getikt. Voor de betalingen die het ziekenhuis had verricht, ontbrak iedere rechtsgrond en dus moest de wederpartij het geld van de rechtbank terugbetalen. Advocaat ondernemingsrecht Hidde Reitsma bespreekt de uitspraak.Lees verder over: Directrice ziekenhuis sloot onbevoegd miljoenendeal

Contact met AMS Advocaten
Telefoon: 020-3080315
E-mail: info@amsadvocaten.nl

AMS Advocaten N.V.
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam
Volg ons op social media